Plant voor een tegel actie

10 juni 2019

 

 

Actie!

26-september lezingen met de NVWK in het raadhuis.
Presentatie Bijen en beplanting
Presentatie Steenbreek
Presentatie Vogels

 

 

 

18 en 19 mei: Vergroenen binnentuin zevenster 1-11
Deze binnentuin is nu geheel betegeld. Met bewoners en vrijwilligers pakken we de helft van de stenen eruit, gaan de bodem goed verbeteren en plaatsen er sterke planten voor terug. Ook plaatsen we 2 regentonnen die een overloop naar de borders hebben. Organisatie: Werkgroep Steenbreek Krimpen aan den IJssel. Gefinancierd door Qua wonen, HHSK en de gemeente Krimpen aan den IJssel. Meehelpen? Graag! mail naar steenbreekkrimpenaandenijssel@outlook.com
 

21 mei:  Plant voor een tegel

Op het Tuyterplein kunt u van 10.00 uur tot 14.00 uur een of meer tegels inleveren en daarvoor in de plaats een een plantje uitkiezen. 
Samen de verstening van de stad tegengaan, door je tuin groener te maken. Tegel eruit, plant erin! Dàt is het motto van de landelijke campagne Operatie Steenbreek. En hoe meer, hoe beter natuurlijk. Veel gemeentes en bewoners in heel Nederland doen al mee. 
Dus doe ook mee! Haal een tegel (of meer!) uit je tuin en kom hem inleveren. Je krijgt er een plantje voor terug! Wel even de bodem verbeteren: schep er wat zand uit en gooi er een zak tuinaarde in,
goed mengen.
 

9 juni: Greencard

Bij deze actie stoppen we 50 ‘Green-kaarten’ uit, willekeurig in Krimpen aan den IJssel door de brievenbus van betegelde voortuinen. Hierin wordt asiel gevraagd voor een ‘Steenbreek-Struik’. Bewoners kunnen de kaart terugsturen en aangeven welke heester ze willen of de kaart aan een andere betegelde tuin geven. Op de actiedag (9 juni) komt actiegroep Steenbreek langs bij alle afgeleverde kaarten met aarde en de vogel en bijen-lokkende heesters. We bellen bij alle 50 uitgedeelde kaarten aan en proberen overal een paar stenen uit de voortuin te halen en voor de heester asiel te vragen en voor het regenwater een buffertje. Tegelijk gaan we met bewoners in gesprek over de vele voordelen van een groene tuin.

 
 
© 2017 steenbreekkrimpenaandenijssel.nl
Webdesign door