De regenton

Het is het goed om het regenwater op te vangen in een regenton.

Dit regenwater kan dan later gebruikt worden voor de tuin maar ook om bijvoorbeeld de auto mee te wassen. Dit heeft als positief effect dat het riool minder belast wordt met regenwater. In tijden van een hoosbui wordt het riool vaak overbelast en stort deze over in de nabijgelegen singels en grachten. Bij vergroening van de tuin én het gebruik maken van een regenton kan veel water (tijdelijk) worden vastgehouden.

Tijdens de Operatie Steenbreek actie aankomende 28 oktober 2017 in de Marathon wijk zal het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard regentonnen weggeven aan de eigenaren van de deelnemende voortuinen. In deze regenton gaat 210 liter water.

Let er wel op dat in de winter het kraantje open moet staan ivm met kans op bevriezing en dus barsten van de ton.

Het hoogheemraadschap steunt onze actie met 50 regentonnen!!

  • Ook vergroening van de tuin tijdens de actie dag;
  • Een foto van de aangesloten regenton.

 Regenton aansluiten

Hoe installeer je de regenton:  filmpje 

 

(snijden hoeft niet, de vulautomaat is flexibel)

 

Er zijn in de meeste gevallen 2 mogelijkheden. Dit heeft te maken met uw regenpijp. Het is altijd de vraag of uw regenpijp doorgaat naar de afvoer onder de grond, of dat deze stopt bij de regenton. Waarschijnlijk gaat uw regenpijp naar de afvoer. In een voortuin is dat wel zo handig. De regenton die het Hoogheemraadschap aanbiedt is geschikt voor een regenpijp met diameter 48-85mm.

 

Zet de regenton op het onderstel naast een regenpijp. Met een potlood streep zetten op de regenpijp  ca ter hoogte van de bovenkant van de ton. Pijp doorzagen.  Tussen de pijpdelen de regenton-vulautomaat plaatsen. De overloop- zorgt ervoor dat het overtollige regenwater weer terug gaat in de regenpijp zodat u nooit last heeft van lekkage.

Stapje verder…….

In Belgie en Duitsland zijn ze al verder

Bekijk          

 

Bestrating:   half verharding

Om het regenwater nog beter af te kunnen voeren kunt u denken aan een halfverharding in plaats van tegels. Bv

© 2017 steenbreekkrimpenaandenijssel.nl
Webdesign door