Open tuinen Kadij 14 september 2019

​Een aantal jaar geleden was er een ‘open tuinen-dag’ in Krimpen aan den IJssel. Destijds oa georganiseerd door eerst Dinie van Zwienen en later Inge van den Hove. Werkgroep Operatie Steenbreek, wil graag zoveel mogelijk mensen stimuleren om een groene tuin aan te leggen. Het weer opstarten van een ‘open tuinen-dag’ waarbij mensen onderling ervaringen en inspiratie dmv elkaars tuinen kunnen opdoen lijkt ons dus heel leuk en zinvol. Momenteel hebben we al 15 enthousiaste tuineigenaren die zich hebben aangemeld om mee te doen. Wil je/ jullie ook (weer) meedoen? Geef je dan snel op via steenbreekkrimpenaandenijssel@outlook.com De tuin hoeft echt geen model tuin te zijn of gigantisch groot. Belangrijk is dat je kunt laten zien dat de tuin groen is en dat je plezier hebt in tuinieren. Tijdens de open dag is het leuk om te vertellen dat een groene tuin ruimte biedt aan veel insecten en dieren. En voor ons een heerlijke koele plek is tijdens de hete zomers. Doordat delen niet meer zijn bestraat kan het regenwater goed door de bodem worden opgenomen, dus minder overlast.

Kaart open tuinen 2019

Tuin van Hans en Dinie, IJsseldijk 190

Tuin met diverse borders en een vijver. In de schaduw staan diverse hosta’s. De kippen lopen vrij rond om de slakken op te eten. Verder richten wij ons op bijen planten ivm het houden van bijen.
Hans is sinds kort imker. Nu hebben we naast kippen, schapen en een hond ook veel bijen. We passen de beplanting aan en we verkopen honing.

Tuin van Ineke en Wouter, Stad & Landschap 90

Een tuin in de jaren zeventig aangelegd met heel veel rododendrons gedeeltelijk “omgebouwd” naar een gevarieerde bloementuin.

Tuin van Ellie , Arena 12

Mijn tuin is puur natuur, een beetje wild met ronde vormen.

Tuin van Jacqueline, Kortlandstraat 46

Kleine bloementuin. Alhoewel de planten voor mij, de bijen, de vlinders en de vogels het belangrijkste zijn is er ook genoeg ruimte om te zitten. Regenton, vlonder en grind zorgen voor snelle waterafvoer.

De tuin van Lars, Andante 29

Rijke borders, een moestuintje en een levend speelhuisje zijn slechts enkele ingrediënten van deze tuin. Een verrassende voor- en achtertuin met een weelderige beplanting en veelzijdige inrichting. Inspiratie voor iedereen. 

De tuin van Caroline, Populierenlaan 131

Wellicht onverwachte weldadige weelde aan het water. Ruimtelijker, bloeiender en rustiger maar geen populieren.

Deze tuin grenst aan het water, je kunt er met een roeibootje varen naar nummer 133 (of weer terug). Er zijn thee en stekjes.

 

De tuin van Ingrid, Burgemeester Lepelaarssingel 15

Eupatorium, persicaria, hortensia, vaste geranium, zilverkaars, dahlia, cosmea, gaura en herfstanemoon spelen bij ons de hoofdrol in de septembertuin. Met een beetje geluk bloeien de nerine en de angelica ook. Er is hier een fluisterboot.

De tuin van George en Joke, Kortlandstraat 15

Welkom in onze ‘van alles en nog wat’ tuin. Met o.a. Palmen, Canna’s en nog wat andere exoten. Maar ook oer-Hollandse planten, veel bloeiers waar de bijen en vlinders op afkomen, een vijver met vlonder, een hobbykasje en nog veel meer!”

wegens omstandigheden toch niet open
© 2017 steenbreekkrimpenaandenijssel.nl
Webdesign door